Diorama in IIe - pagina 5

Diorama in IIe - pagina 5

De sloot is een week geleden reeds voorzien van een waterig vies kleurtje (een sloot bevat meestal niet het meest heldere kleur), dus was het de beurt aan het zandpad om vorm te krijgen. Op het Styrofoam was hiervoor reeds de basis gelegd door op de ondergrond dunne stroken Styrofoam te plakken die waren "verzacht" met schuurpapier korrel 150. Reste enkel nog het aanbrengen van het gezeefde ophoog zand voor een realistische zandpad uiterlijk.

Een mix van houtlijm, water en een druppeltje zeep werd met de kwast aangebracht op de plekken waar het zandpad moest verrijzen en werd vervolgens afgedekt met het eerder genoemde zand. Dit werd twee maal herhaald. Toen het zand nog zacht en plakkerige was, werd door veelvuldig rijden met de boeren kar (getrokken door paard, os en boer) kar en voetsporen in het mulle zand achter gelaten.





Vanavond word nog een derde keer de verdunde houtlijm aangebracht om het geheel te fixeren.

De volgende stap wordt het aanbrengen van de riet kragen waarvoor ik morgen op jacht ga naar een stoffer voorzien van echte kokos haren (de haren uit de blok kwast hadden wel de juiste lengte maar niet de juiste kleur en structuur).